Ajouad El Miloudi

Uit B&G Wiki
Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi is een Nederlandse tv- en radiopresentator. Hij groeit op in Amsterdam.

Jeugd

Als klein jochie is hij bezeten van twee passies: voetbal en muziek. Hij koopt al vroeg zijn eigen platen en maakt mixtapes op zijn kamer. Vooral house muziek vindt hij geweldig. Op school ziet hij een pamflet hangen van een uitwisselingsproject naar Peru waarvoor men op zoek is naar een reporter. Hij meldt zich aan en uit vele kandidaten wordt hij gekozen. Als ambassadeur voor Stichting Edukans doet hij interview-ervaring op.

FunX, AT5

Zijn eerste radio-ervaring doet hij op bij FunX; Ajouad wordt door de zender gevraagd als inval-verslaggever. Zijn vrije uren brengt hij door in de radiostudio om zo het radiovak te leren. Stadszender AT5 vraagt hem vervolgens om een eenmalig jongerenprogramma te presenteren op televisie. Het bevalt beide partijen zeer goed en Ajouad blijft bij de Amsterdamse zender hangen.

KRO

Ajouad is al snel ook te zien op de nationale televisie in het programma Goedemorgen Nederland van de KRO. Als muziekrecensent mag hij om de week zijn ongezouten mening geven over de nieuwste muziekreleases. Naast Goedemorgen Nederland wordt Ajouad door de KRO ook ingezet voor de presentatie van de jongerenprogramma's Puberruil en ZigZag.

Maar niet alleen Ajouad's televisiecarrière verloopt voorspoedig. Door BNN wordt hij gevraagd om het programma The sense of dance te presenteren op 3FM.

Philip Bloemendal Prijs

In 2010 wint Ajouad de Philip Bloemendal Prijs. Het juryrapport schrijft: "Ajouad is een talent dat dwars door de camera heen de huiskamer binnenkomt, vooral door een grote mate van betrokkenheid bij wat hij te vertellen heeft. Hij formuleert snel en doeltreffend en toont met grote overtuigingskracht aan dat hij net zo makkelijk met jongeren als met ouderen kan praten."

Andere programma's

In 2015 doet Ajouad mee met Wie is de Mol, hij presenteert Willem Wever en de Keuringsdienst van Waarde. In 2016 presenteert hij onder meer de televisieprogramma's Puberruil Zapp, Willem Wever en Ajouad: kaaskop of mocro?.