Patrick Lodiers

Uit B&G Wiki
Patrick Lodiers

NaamPatrick Emanuel Martinus Lodiers
GeborenVlissingen, 25 oktober 1971
FunctiesPresentator, Omroepbestuurder
Bekend vanJe zal het maar hebben, De lama's, Over mijn lijk, De nieuwste show. De grote donorshow
Periode actief2001- heden
Werkt samen metRuben Nicolai, Sophie Hilbrand, Nicolette Kluijver
Triviafan van Elvis Presley

Patrick Lodiers in de media
Oeuvre van Patrick Lodiers

Begin loopbaan

Patrick Lodiers doorloopt de Filmacademie in Brussel. Hij begint zijn loopbaan bij een filmprogramma in België. Als een van zijn columns bij BNN op een bureau belandt, wordt hij gevraagd om een column te maken voor Bart de Graaffs programma De dwangbuis.

Je zal het maar hebben

Al snel komt het aanbod om Je zal het maar hebben te presenteren. In dit programma praat hij met jongeren met een bijzondere ziekte of afwijking. Hij neemt hierbij geen blad voor de mond en behandelt de jongeren als ieder ander en dat wordt gewaardeerd door kijkers, critici en de personen in kwestie.

Diverse programma's

Voor BNN maakt Lodiers een grote hoeveelheid programma's. Hij is juryvoorzitter bij De lama's, volgt ongeneeslijk zieke jongeren in Over mijn lijk en jonge Marokkanen in Couscous & cola.

De grote donorshow

Internationale aandacht krijgt hij met De grote donorshow, een controversieel programma waarin drie nierpatiënten dingen naar de gunst van een nierdonor. De show blijkt niet echt, maar weet wel aandacht te genereren voor het grote donortekort in Nederland. Het programma wint zelfs een Emmy Award for nonscripted entertainment.

Vanaf 2007

Van 2007 tot 2014 is hij voorzitter van BNN. In 2014 vertrekt hij bij BNN om bij de KRO aan de slag te gaan, onder meer als opvolger van Rob Kamphues bij De reünie.

Eind 2015 wordt bekend dat Lodiers eens per week het ochtendprogramma van BNR Nieuwsradio gaat presenteren op vrijdagochtend. Het programma wordt verder gepresenteerd door Tom van 't Hek.

Prijzen en onderscheidingen

Als presentator/televisiemaker ontvangt hij de Televizierring (2006)<br Gouden Beeld (2006)