Ruud de Wild

Uit B&G Wiki
Ruud de Wild

NaamRuud de Wild
GeborenHilversum, 24 april 1969
FunctiesDiskjockey, videojockey, presentator
Bekend vanWild in het weekend, The jungle, Top of the pops, Ruuddewild.nl, Big Brother
Periode actief1989-heden
Werkt samen metBridget Maasland, Jeroen Kijk in de Vegte
TriviaGetrouwd geweest met actrice Tatum Dagelet met wie hij een dochter heeft. Vanaf 2019 heeft hij een relatie met televisiepersoonlijkheid Olcay Gulsen.
Externe infoRuud de Wild op Twitter


Rudolf Alexander (Ruud) de Wild is een Nederlandse radio-dj en kunstenaar.

Begin radiocarrière

Ruud de Wild begint zijn radiocarrière als assistent-dj bij de AVRO. Hij werkt hier van 1989 tot 1992.

Radio 538, TMF

Bij de commerciële zender Radio 538 krijgt hij vanaf 1992 de kans om eigen programma’s te maken. Hier maakt hij bijvoorbeeld de succesvolle programma's Wild in het weekend en The jungle. Van 1995 tot 1998 is hij op televisie te zien als veejay bij muziekzender TMF.

BNN

Vanaf 1998 gaat hij voor BNN presenteren, eerst op televisie en daarna op Radio 3. Op deze zender presenteert hij het dagelijkse programma Ruuddewild.nl. Hij is tot 2004 werkzaam bij BNN.

Radio 538, Q-music

Vanaf 2004 is De Wild op de commerciële zenders Radio 538 en Q-Music te horen. Vanaf maart 2008 presenteert De Wild samen met Jeroen Kijk in de Vegte, de ochtendshow op Q-music. Eerst heet dat programma op Q-Music ruuddewild.nl en later verandert de naam in Ruud de Wild en de Q-ochtendshow en daarna Ruud de Wild in de morgen. De Wild werkt tot 2010 bij Q-music en tot 2015 bij Radio 538.

BNR Nieuwsradio

In 2016 maakt de dj de overstap naar BNR Nieuwsradio. Vanaf september presenteert hij het dagelijkse programma BNR Ask My Anything.

NPO

Vanaf januari 2017 maakt Ruud de Wild een dagelijks middagprogramma op NPO Radio 2. Naast zijn werk als presentator is De Wild kunstenaar. In zijn schilderijen verwerkt hij bekende songteksten. In 2021 maakt hij in aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer een tv-programma Ingelijst met bekende lijsttrekkers. In zijn atelier ontvangt hij de politici en praat met ze over muziek en politiek. Aan het eind maakt hij een schilderij op basis van een song die belangrijk is voor de politicus.

Prijzen