Bridget Maasland

Uit B&G Wiki

Bridget Maasland is al op zeer jonge leeftijd in een reclame-spotje te zien ("Snoep verstandig, eet een appel"). Dat ze als presentatrice serieus genomen wordt, blijkt uit het feit dat de NOS haar op het lijstje met presentatoren plaatst (naast bijvoorbeeld Maartje van Weegen) om de berichtgeving rond het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Maxima te verslaan.

Jeugd

Bridget volgt de HAVO aan het Montessori Lyceum. In die tijd is ze al een bezige bij: als dertienjarige organiseert ze in het Circustheater een show om geld in te zamelen voor Somalië. Ook is ze al op jonge leeftijd actief als fotomodel. Als jeugdig fotomodel poseert Bridget voor diverse tijdschriften en loopt ze modeshowtjes. De televisiewereld oefent een grote aantrekkingskracht uit op Bridget. Oorspronkelijk wil ze cameravrouw worden, maar ze heeft het te druk met modellenwerk.

Televisiedebuut

In 1993 maakt Bridget haar debut op televisie. Ze is de assistente van Hans Kraay jr. in de spelshow Man O Man.

TMF

Haar echte carrière begint als veejay in 1995 bij de Nederlandse muziekzender The Music Factory. Bij TMF krijgt Bridget de kans haar presentatietechniek te ontplooien. Ze presenteert verschillende programma's als Till midnight waar ze haar gasten ontvangt in een speciaal TMF-bed. Ook neemt ze de presentatie van de TMF Awards meerdere malen op haar rekening.

BNN

Eind mei 2000 vertrekt de zeer populaire Bridget bij de clipzender en verhuist naar BNN. Hier presenteert ze een breed scala aan programma's waaronder De nationale IQ-test met Jeroen Pauw en het seksuele voorlichtingsprogramma Neuken doe je zo!. Naast haar activiteiten voor BNN start Bridget in 2003 haar eigen productiebureau Haagse Bluf BV.

Talpa, Tien

In 2005 stapt Bridget over naar Talpa. Bij Talpa mag ze naast presenteren ook programma's produceren; een uitdaging die ze graag aan gaat. Haar periode bij Talpa en later Tien is er één van pieken en dalen. Big Brother dat ze samen met Ruud de Wild presenteert is een succes. Andere programma's als Je leven in de steigers en het praatprogramma Het land van Maas en Geel samen met Cees Geel worden vroegtijdig van de buis gehaald.

RTL

Met Tien loopt het uiteindelijk ook niet goed af. Bridget en de presentatoren worden ondergebracht bij RTL. Vanaf 2007 presenteert ze bij RTL Hoe word ik een New Yorkse vrouw?, daarnaast schuift ze met regelmaat aan bij de deskundigen van RTL Boulevard. Als Bridget in 2008 in verwachting is van haar eerste kind, is het aanleiding voor een nieuw programma: Hoe word ik mama in Amsterdam-Zuid?.

Vanaf 2011

Vanaf januari 2011 is Bridget te zien als Carla in de serie Walhalla van BNN. Bij RTL 5 is ze een van de presentatoren van het programma Wie is de Reisleider?. In het najaar van 2012 gaat Maasland in Hoe Houd Ik Het Spannend? op zoek naar avonturen.

In 2012 stapt ze over naar SBS6, vooral door het gebrek aan nieuwe programma's op RTL5. Bij SBS6 zit ze in het presentatieteam van Shownieuws. In 2012 presenteert Maasland het programma Menu van Oranje.

In 2013 is ze te zien in Ranking the Stars (10e seizoen) van BNN. In 2016 gaat Maasland werken voor Net 5 en maakt daar het programma Bridget in Hollywood. Eind augustus 2016 wordt haar contract niet verlengd en verlaat ze SBS6, Net 5 en Veronica.

Discografie

"Get close to you" als The Magnificent Four (1997)
"Het is kerst voor iedereen" met Jan Smit (2005)