Chantal Janzen

Uit B&G Wiki
Chantal Janzen (bron: officiële website www.chantaljanzen.nl)

NaamChantal Janzen
GeborenTegelen, 15 februari 1979
Functies Presentator, acteur, zanger, musicalster
Bekend vanLoverboy, Meiden van de Wit, RTL Boulevard, Idols, Staatsloterij live, Alles is liefde, Wie is mijn ex?, Weten zij veel?!
Periode actief2000 - heden
Werkt samen metRuben Nicolai, Carlo Boszhard
Externe infoOfficiële website

Chantal Janzen in de media
Oeuvre Chantal Janzen

De veelzijdige Chantal Janzen (1979) is afkomstig uit de musicalwereld. In 2001 maakt ze haar debuut op televisie. Eerst als gast en gastactrice, maar vanaf 2005 als presentatrice van grote shows als Staatsloterij live, Idols, de Gouden Televizier-Ring en de Gouden Loeki. Ze is spontaan, gevat en naturel en net zo talentvol als haar voorgangsters Mies Bouwman en Linda de Mol.

Chantal Janzen gaat na de havo studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hier krijgt ze les in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, acteren, spel en zang, tap en musicalrepertoire. Tijdens haar studie doet ze ervaring op door in musicals te spelen en deel uit te maken van het gezelschap Jazzcool. Als Janzen stage gaat lopen bij Joop van den Ende Theaterproducties komt haar droom om in een grote productie te spelen dichterbij. Tijdens haar stage wordt ze gecast voor de musical 42nd Street en hier begint haar musicalcarrière.

Na die bewuste stage krijgt ze in 2002 een rol in Saturday Night Fever en voor haar optreden in deze musical wint ze de Musical Award voor het beste aanstormend talent. Ook ontvangt ze de aanmoedigingsprijs voor nieuw musicaltalent, de Soetelieve Beurs.

Inmiddels verschijnt ze ook regelmatig in een gastrol op televisie. Zo is ze in programma's als Baantjer, Meiden van de Wit en Intensive Care te zien. In 2002 maakt ze haar filmdebuut in Volle maan, waarna meerdere films volgen zoals Feestje! en De dominee. Ze krijgt zelfs een rolletje in de Amerikaanse film Deuce Bigalow: European Gigolo.

Janzen maakt de overstap naar het presenteren van programma's. Haar eerste presentatieklus doet ze in 2005 samen met Carlo Boszhard met het showprogramma Staatsloterij live. Sindsdien heeft ze het programma Idols gepresenteerd en in 2009 presenteert ze voor het eerst alleen, dit doet ze in de AVRO-programma's Weten zij veel?! en Wie is mijn ex?.

Begin 2011 wordt bekendgemaakt dat Chantal en de AVRO hun samenwerking beëindigen. Ze zoekt een nieuwe uitdaging die haar bij de AVRO niet geboden wordt. Niet veel later wordt duidelijk dat Chantal een driejarig contract bij RTL Nederland tekent. Daar presenteert ze De jongens tegen de meisjes met Tijl Beckand. Daarna volgen de talentenshows Beat the best (2012) en Everybody dance now (2013).

Onderscheiding

Zilveren Televizier-Ster 2014, 2015 en 2016