Marly van der Velden

Uit B&G Wiki
(Doorverwezen vanaf Marly van de Velden)
PersoonPlaceholder.png

NaamMarly van der Velden
GeborenDelft, 6 januari 1988
Functiesactrice
Bekend vanGoede tijden slechte tijden
Periode actief2005-heden
Werkt samen metCaroline de Bruijn. Ferry Doedens, Ruud Feltkamp, Liza Sips, Erik de Vogel
TriviaTrivia

Marly van der Velden in de media
Oeuvre Marly van der Velden

Ze vindt het een uitdaging om iemand te spelen die totaal niet op haarzelf lijkt. Een uitgesproken karakter als dat van de bitchy Nina Sanders is haar dan ook op het lijf geschreven. Marly van der Velden heeft al van jongs af aan gekeken naar GTST en maakt sinds 2005 zelf deel uit van de cast. Het BN’erschap bevalt haar prima, hoewel ze niet de behoefte heeft om constant in de spotlights te staan.

Acteren is altijd al haar droom geweest, maar Marly is als kind nog te verlegen om voor de camera te staan. Om die verlegenheid te overwinnen stort ze zich op het dansen, maar ondertussen neemt ze wel acteerlessen.

Vanaf haar veertiende werkt Marly mee aan diverse theaterproducties en behaalt ze successen als Latindanseres. In 2002 blinkt ze uit tijdens het Nederlands Kampioenschap Latin Dance. Een van de hoogtepunten vindt een jaar later plaats op de presentatiedag van Feyenoord als ze een dansoptreden verzorgt in een afgeladen Kuip.

Na de middelbare school meldt Marly zich aan voor een kappersopleiding, maar daar ziet ze van af als blijkt dat haar passie toch bij acteren ligt. Ze schrijft zich in bij de jeugdtheaterschool en een castingbureau en ze neemt deel aan verschillende acteerworkshops.

Op zeventienjarige leeftijd debuteert Marly op televisie in Neerlands meest succesvolle soap GTST. Daarin vertolkt ze de rol van de brutale Nina, dochter van de beruchte zakenman Ludo Sanders (Erik de Vogel). Haar personage ontwikkelt zich gedurende de jaren van eigenwijze puber tot een volwassen jongedame die sterk in haar schoenen staat.

Marly trekt duidelijk de aandacht van een mannelijk publiek, zo blijkt uit haar nominatie voor de Meest Sexy Vrouw van 2006 volgens het tijdschrift FHM. In datzelfde jaar wordt Marly naast Antonie Kamerling verkozen tot Meest Sexy Vegetariër.

Naast het acteren houdt Marly zich af en toe bezig met presenteren. Zo heeft ze in 2007 een aantal afleveringen van At Nick op Nickelodeon gepresenteerd. Tevens wordt ze regelmatig benaderd om aan RTL4-programma’s mee te werken. De laatste paar jaren is Marly te zien geweest in Alles is kerst, Ik hou van Holland en Wie kent Nederland. In Kinderen geen bezwaar vervult Marly in 2008 een gastrol, tegenover naamgenoot en toenmalige vriend Joey van der Velden.

Met collega-actrice en beste vriendin Liza Sips schrijft Marly in 2009 enkele columns voor het populaire jongerentijdschrift Hitkrant. De wekelijkse mailcorrespondentie over hun werk en privéleven groeit uit tot een veelgelezen rubriek. Niet lang daarna wordt Marly genomineerd voor een Hitkrant Hittegolf Award 2009.