Daphne Bunskoek

Uit B&G Wiki
Daphne Bunskoek
Foto: NTR/Lilian van Rooij

Daphne Bunskoek hoort thuis in het rijtje Bridget Maasland, Sylvana Simons en Tooske Breugem als één van de presentatrices die voortkomt uit de talentenvijver van TMF. In tegenstelling tot de andere dames kiest Daphne na TMF voor een meer journalistieke kant. Als interviewster toont ze interesse in haar gasten en laat ze hen hun verhaal vertellen. Presenteren en interviewen is echter niet het enige waar Daphne zich lekker bij voelt. Ook acteren spreekt haar bijzonder aan.

Na de middelbare school (HAVO) weet Daphne nog niet echt wat ze wil. Ze volgt een jaar een taalstudie aan de universiteit in Reims. Vervolgens studeert ze Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Ook dit is niet wat ze zoekt en ze meldt zich aan bij de Theaterschool in Kampen waar ze de opleiding Docent Drama volgt. Voor de studie doet ze drie maanden een toneelstage in Calgary (Canada). Naast haar studie is Daphne actief in de sport. Ze wordt als lid van de Twentse voetbalselectie eerste bij de Nederlandse kampioenschappen.

Haar televisie-debut maakt Daphne bij TV Oost. Ze presenteert samen metEddy Zoëy en Willem Alkema het programma Jong belegen. Voor het programma maakt ze onder andere reportages en verzorgt ze interviews. Na een interview met de net bij TMF aangenomen vj Tooske Breugem wordt Daphne uitgenodigd voor een screentest bij de populaire muziekzender. Het duurt dan ook niet lang dat ze zelf als vj te zien is bij TMF.

Hoewel ze bij TV Oost al wat ervaring heeft opgedaan is het de periode bij TMF waar ze de kneepjes van het vak pas echt leert. TMF gooit al zijn presentatoren in het diepe en dat vereist een zekere mate van flexabiliteit en improvisatievermogen. Daphne weet hier goed mee om te gaan en presenteert voor de zender verschillende programma's als Morning call, TMF Café en TMF Late. Bij concurrent MTV is ze ook te zien. Twee keer in de week is ze presentatrice van Late & Lazy.

In september 2002 verruilt ze de jongerenzender voor het serieuze werk. Ze gaat het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland presenteren. Onder de hoede van Jeroen Pauw perfectioneert ze hier haar presentatie- en interviewtechniek. In 2004 tekent ze bij de NCRV. Naast programma's presenteren, mag ze ook spelen in de nieuwe advocatenserie Keyzer & De Boer advocaten.

In 2005 stapt ze over naar RTL en neemt de presentatie van het populaire RTL Boulevard over van Beau van Erven Dorens. Naast RTL Boulevard presenteert ze ook RTL travel. Als actrice is ze inmiddels steeds vaker actief. Behalve de advocatenserie speelt ze in de film Feestje! en de regiosoap Van jonge leu en oale groond van RTV Oost.

Haar status als bekende Nederlander zorgt ervoor de ze haar opwachting maakt in verschillende programma's. Zo speelt ze mee in Ranking the stars en is ze te gast in diverse praatprogramma's als Barend & Van Dorp, Pauw & Witteman en De wereld draait door.

Na jaren met plezier RTL Boulevard te hebben gepresenteerd besluit Daphne dat het tijd is voor iets nieuws. In mei 2008 stopt ze met het programma en geeft ze aan dat ze graag bij de Publieke Omroep wil werken. Ze gaat aan de slag bij EVA TV, het nieuwe bedrijf van Joop van den Ende en Paul de Leeuw.

Op digitale zender Holland Doc 24 kondigt ze op vrijdagavond de documentaire klassiekers aan en af.

Prijzen en onderscheidingen

BNN De hoofdprijs "Beste presentator" (2006).